Energiaitalok testközelből

A blog a különböző Magyarországon forgalomban lévő energiaitalok tesztelésével, elemzésével foglalkozik. Az energiaitalokról részletes leírás illetve azok tartalmáról egy átfogó táblázat található minden tesztben. A pontok 0-5-ig terjedhetnek annak függvényében, hogy az adott rész mennyire jó, vagy éppen mennyire rossz (0 legrosszabb, 5 legjobb). A kritikáink csak a saját véleményünket tükrözik!

Feedek

Archívum

Teszt: TESCO Energiaital

GabrielHu 2010.05.02. 19:02

Teszt: TESCO Energiaital

A tesztek sorozatát ezen „remekművel” kezdeném, amit már mindenki próbált (vagy legalábbis ismeri).

Talán azzal kezdeném (amin gondolom, senki sem lepődik meg), hogy ilyet NE vegyetek! Maximum akkor ha tényleg hatalmas akció van és szinte utánatok dobják! (Alkohollal együtt ugyan TILOS fogyasztani azonban mégis ezt ajánlom erre a célra. Hogy miért? Azt mindjárt megtudjátok!)

Már a vásárlás kezdetén úgy álltam hozzá, hogy tudtam, nem ez lesz a favorit italom. A csomagolása a szokásos alumínium doboz, amire valami iszonyat ronda grafikát nyomtattak (tudom, hogy tuskós, de akkor is). Természetesen a szokásos kék fehér kivitelben készült (mint minden más „minőségi” termékük).

A felbontás után enyhe, nem túl erős tutti-frutti illat csapta meg az orromat. Tulajdonképpen csak az illata ilyen „jó”. (Igen sok idéző jelet használok mivel lényegében leírhatatlan rossz ez az energiaital.)

Első kóstolásra nem érzel mást, mint a víz+szén-dioxid kombinációját, egy kis enyhe kesernyés utóíz kíséretében. Ez a helyzet a későbbiek során nem változik (talán egy picit érezhetőbbé válik a tutti-frutti). A kesernyés, savanykás utóíz végig megmarad, még jóval az elfogyasztása után is (ami azért valljuk, be kissé zavaró tud lenni).

Az élénkítő hatásáról nem tudok mit mondani. A benne lévő koffein valamennyire felébreszt, de nem mondanám azt, hogy sokkalta élénkebb lennék.

Az egyetlen plusz pont, amit fel tudunk írni neki az az, hogy sok (400 mg) taurin van benne, ami azért valljuk be nem rossz. Viszont oda kell figyelni a fogyasztására mivel a napi adag taurin 1/3-át bevisszük vele a szervezetünkbe (ami nagy mennyiségben nem túl előnyös a szervezet számára).

Összességében egy szokásos silány minőségű termék (ami a tuskótól várható volt), élénkítő hatásról inkább nem beszélnék, gyenge alig érezhető íz, rászokás veszélye senkit sem fenyeget. Nem ajánlott! Az ár/érték-minőség arány egyenlőtlen, egyáltalán nem éri meg az árát. (Maximum alkohollal együtt, ha azt szeretnénk elérni, hogy az alkohol íze domináljon a koktélban és ne az energiaitalé!)

 

100 ml tartalmazza
Fehéje 0,40 g
Széndhidrát 11,60 g
Ebből cukor 11,60 g
Zsír 0,0 g
Koffein 32,0 mg
Taurin 400,0 mg

 

Összefoglalás

Ár 100 Ft,-
Mennyiség 250 ml
Kapható TESCO
Koffein 32 mg/100 ml (80 mg)


Pontok
Külső megjelenés  0 pont
Ár/Érték  1 pont
Íz  0 pont
Illat  2 pont
Élénkítő hatás  1 pont
Tartalom  2 pont

 

 

Címkék: nem teszt tesco rossz gazdaságos energiaital ajánlott

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://energiaitalok.blog.hu/api/trackback/id/tr471969257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnár zoltán 1965 2014.02.08. 20:18:59

a tescoba lehet engry börds figurát nyerni
süti beállítások módosítása